Vilken typ av bil letar du efter?

10 maj 2020
jonas_olsson

Innan det är dags att göra det efterlängtade köpet så är det viktigt att fundera på vad bilen ska användas till. Är det en bil du ska använda för privata resor eller för jobb? Ska man åka stadskörning eller fara långväga? Är man ensam i bilen eller krävs det plats för fler passagerare? Ska man frakta något med bilen? Är det helt enkelt en extra bil så att familjen har  möjlighet att göra olika aktiviteter samtidigt? Ja, det finns många frågor att ta ställning till. Och det ens innan man bestämt sig för modell eller färg på den nya företags- eller familjemedlemmen. 

 

Olika bilar för stads och landsvägskörning

Ibland är det lätt att stirra sig blind på priset. Har man en begränsad budget så ser man gärna på de riktigt små bilarna. Men tänk efter innan du köper en sådan. Den kan vara otroligt praktisk för shoppingturen eller stadskörning. Men ofta när det gäller att köra längre sträckor på landsvägar så blir komforten inte riktigt lika bra. Smaksak förstås. En av skillnaderna är att det inte finns mycket plats för bagage. En annan att ljudnivån ofta är lite högre i mindre bilar och kan vara påfrestande vid långkörning.

Att köra barnen till aktiviteter

Dagens föräldrar tillbringar mycket tid med att köra sina barn till träningar och olika aktiviteter. Att barnen ska komma tryggt fram utan att utsättas för risker är idag prioriterat pga att vi lever i den tid vi gör. Lyckligtvis finns numera en genialisk lösning som passar för alla årstider om man har barn över 15 år. Dvs den är klassificerad som en EU moped men ser ut som en bil. Allt som behövs är ett körkort och tonåringen är redo att ge sig ut på gatorna. Googla på exempelvis aixam norrtälje service citroën för mer information om moped bilens fördelar

Fler nyheter