Meka med bilen

14 november 2019
admin

Många tycker det är kul att meka själv med bilen. För den händige kan det till och med vara lite avslappnande att stå i garaget och hålla på med bilen på fritiden. Dagens moderna bilar är inte lika lätta som de tidigare modellerna. Många tycker att de nyare bilarna är betydligt svårare och dessutom att de mest består av plast under huven. Fördelen med de nya bilarna är ju såklart att inte rosten gjort sina attacker än. Det kan dock vara skönt att ha en backup om jobbet blir för övermäktigt. Boende i Södermanland hittar lätt en riktigt bra bilverkstad i Gnesta.

 

Fixa oljebytet

De flesta klarar av att ge sig på de enklare åtgärderna. En bilverkstad är såklart den smidigaste alternativet men det finns även bra guider på nätet som kan guida dig. Bryr du dig inte om att få lite skit under naglarna är ett oljebyte ganska enkelt. Tänk på att byta olja minst vartannat år, och om du kör mycket så helst varje år. Snåla inte med kvalitén, du har igen det i längden. Var också noga med att det är rätt olja du byter till. Det kan bli riktigt dyrt hos bilverkstaden om du gör fel. När du byter olja, missa då inte att även byta oljefilter.

 

 

Bilverkstäder är en livräddare

Mekande i garaget kräver inte bara en del kunskaper, det kräver även verktyg. Så innan du ger dig på att börja montera ner saker, se till att du har allt du behöver hemma. Instruktionsboken i bilen är också bra att ha lite som en bibel. Tänk också på att när du mekar hemma och inte lämnar in till en bilverkstad så har du inga garantier. Så är du osäker kan det vara bra att lämna in bilen eller varför inte ta hjälp av någon som kan? Det är alltid kul att lära sig något nytt. 

Fler nyheter