Lastpallar för den miljömedvetna

19 november 2019
admin

I en tid där människor blir mer och mer miljömedvetna samtidigt som konton på sociala medier med fokus på att handla smart och miljömedvetet växer fram i rask takt blir det lite svårare att försvara konsumtion. Förr kunde ungdomar köpa inredning till sitt hem som de sedan hade resten av livet, senare har det utvecklats till att man köper en ny soffa för att man tröttnat på färgen eller modellen. En motreaktion till detta har varit att använda spillvirke eller framför allt lastpallar för att bygga sin egen inredning. Internet vittnar om häftiga loungemöbler, vardagsrumssoffor, sängar, köksöar och utekök skapade av lastpallar. 

 

 

Lastpallar av högsta kvalitét

 

För att kunna bygga vacker och slittålig inredning av lastpallar krävs det att lastpallarna håller hög kvalitet för att först tåla att brukas i sitt egentliga syfte och sedan kunna återanvändas som möbler. EUR A-pallar är de pallar som används mest i Sverige och passar bra för att frakta dagligvaror. Företag som använder sig av lastpallar kan välja att samarbeta med företag som erbjuder pallar av högsta kvalitet i många olika modeller och som även har ett utbud av begagnade pallar för att minska avtryck på miljön. Det är viktigt att företaget har rätt licenser och bra referenser från andra företag.

 

Det miljömedvetna företaget

 

Det bästa är om företaget även tillhandahåller frakten av pallarna med egna lastbilar istället för att sälja ut frakten till den tredje part. Dels för att kunna garantera snabb frakt, men även ur miljösynpunkt. Viktigt är också att reparation och sortering sker enligt SIS- och DNV-regler. Som privatperson kan man ju alltid kontakta en dagligvarubutik för att se om de skänker några lastpallar eller säljer för en billig peng. Att tillverka sina egna möbler av lastpallar är både roligt, ger originella och rustika möbler och är skonsamt för miljö och plånbok.

Fler nyheter