Köp lastpallar av god kvalitet

29 juli 2021
lily_hansen

Lastpallar är det som du ofta kan se med gods på. Det kan vara kollin i form av kartonger eller en enda sak som fyller hela lastpallen. Om du vill så kan du även använda dig av en sträckplast som du drar runt pallen, för att allt ska sitta mer säkert. Annars kan du också använda dig av pallkragar, en eller flera ovanpå varandra. Eller burar som passar in ovanpå lastpallarna.

Eftersom lastpallar ska orka med ganska tung vikt, och dessutom handskas flera gånger, så brukar man föredra att ha lastpallar av mycket god kvalitet. Det finns också en hel del pallar av lättare konstruktion, och till och med de som är tillverkade av wellpapp. Men de pallar som kallas för EU-pallar har mycket kraftigt virke och går till och med att få en slant för, trots att de är begagnade.  

 

Pallar för frakt eller lagring

Lastpallar är så ofta använt för frakt att man tagit fram gafflar som används på en hel del olika truckar. Allt för att kunna hantera pallarna bättre. Och för att kunna lagra lastpallar så finns det möjlighet att köpa något som heter pallställ. Det är sidostycken där du kan lasta upp pallar, så att de blir sina egna hyllplan. Dessa används av de som är slutkunder men även av lager där pallarna ska skickas vidare.

Eftersom det finns så många tillbehör och sätt att lagra och hantera pallar, så är de också det mest populära sättet att frakta gods på. Men det finns också andra användningsområden, som har kommit på senare tid. Idag finns det många tips på hur du kan bygga möbler av olika slag, allt med hjälp av lastpallar. Du kan även ha det som underrede om du ska bygga en altan ute i trädgården. Och till sist kan du använda pallen som bra ved.

Fler nyheter