Kan du laga din egen bil?

09 april 2020
jonas_olsson

Är du som väldigt många andra körkortsinnehavare? Du pluggade stenhårt till teoriprovet för att klara delen, men hade förmodligen inte haft en chans om du gjort ett försök på provet igen idag? Du är som sagt troligtvis inte ensam. Mycket av teorin har kanske inte jättestor relevans för hur bra bilförare du är. Och det är faktiskt en hel del man inte behöver kunna om bilar om ens agenda med bilen enbart är att ta sig från punkt A till punkt B. Många kan, om olyckan skulle vara framme, inte heller laga sin bil själv. 

 

Verkstaden är bilens sjukhus 

Det är inte meningen heller att de ska behöva göra det. Det finns experter på det området som sköter det åt oss, nämligen alla de duktiga mekaniker som arbetar på landets bilverkstäder. Man skulle kunna jämföra bilverkstäder och bilservice med sjukhus och vårdcentraler. Ibland går man dit bara för att gå igenom en årlig rutinkoll, enbart för att se så att allting fungerar som det ska och eventuellt åtgärda oupptäckta skador. Alltså en besiktning eller bilservice. Andra tillfällen behöver man uppsöka sjukvården, eller bilverkstaden, i mer akuta ärenden som när någonting har gått sönder och det behövs hjälp här och nu. 

 


Lönsammast i längden 

Det finns många verkstäder spridda över hela landet. Här kan du bland annat läsa om vad en bilverkstad utanför Stockholm kan erbjuda gällande bilreparation i Tyresö: http://sweaautoservice.se/. För det är som sagt inte meningen att du ska behöva kunna allting själv. Du skulle väl aldrig gå och vaccinera dig själv eller utföra omfattande hjärtkirurgi på dig själv? Låt då även någon annan, en expert, operera på din bil. Bilen ska hålla länge och väl och det är värt att ge bilen den vård den förtjänar. Att unna sin bil regelbunden service kommer att löna sig i längden.

Fler nyheter