Hyr in en kranbil för de tunga lyften

25 juni 2020
lily_hansen

Ska ni lyfta tungt och kanske även högt? Behöver ni få byggmaterial på plats eller kanske lyfta ut ett nedsågat träd från innergården? Då kan man hyra in en kranbil i Västerås eller någon annanstans och låta den sköta lyftet. Det finns kranar i alla möjliga storlekar och som lämpar sig för olika lyft. Oavsett vad man behöver nå, lasta eller flytta finns det alltid en passande kranbil. Med kranbilen kommer även en kranbilsförare.

 

Säkerheten är viktig att tänka på

Funderar man på att hyra in en kranbil till något av sina projekt ska man välja ett företag med en lite större maskinpark med bättre utbud. Att också ta ett företag som har varit länge i branschen och med erfarna och rutinerade kranbilsförare gör att arbetet oftast går lättare och snabbare. Erfarenhet är också viktigt med tanke på säkerhet då lyft inte sällan utförs i stressade situationer. Var därför noga med att fråga om företaget gjort liknande lyft tidigare. Vill man vara extra säker kan man även kontrollera om företaget har varit med om några olyckor och hur ofta detta har skett.

 

 

Bra kvalité och stort utbud

Ett bra kranbilsföretag hyr ut kranbilar av bra kvalité till rimliga priser och har en större maskinpark. Olika kranar passar för olika arbeten och rätt kran kan även göra att hyreskostnaden blir lägre. I alla fall om man klarar sig med en lite mindre kran som ändå räcker för det arbete som man vill utföra. Kolla därför runt bland de olika kranbilsföretagen och kolla vilket utbud de har. Jämför också priser. Ett seriöst företag ska kunna uppge ett slutpris innan arbetet utförs. Be därför om en offert som innefattar allt det som uppdraget innebär inklusive slutpris. Det kan även vara bra att känna till att på själva arbetskostnaden har man rätt att nyttja ROT-avdraget. 

Fler nyheter