Husvagnar är de bästa ting

22 augusti 2021
jonas_olsson

Att få hoppa in i husvagnen och dra iväg till något mysigt ställe på fredagseftermiddagen gör helgen till en total avkoppling. Man får lämna all vardag bakom sig och komma till något nytt. Kanske är det en festival, mässa eller konsert där det är fullständigt omöjligt att få tag på hotellrum till vettigt pris. Då har man sitt eget boende, sitt egna kök och sina egna grejer med sig och det enda som behövs är en parkeringsplats. 

Bilen kan man koppla loss och ta när man åker in till stan sedan. Husvagnssemester har aldrig varit så lätt och uppskattat som nu när husvagnar kan innehålla välutrustat kök, dusch och toalett, en bred bekväm säng och alla filmkanaler. Finns det någon anledning att stanna hemma då?

 

Nytt eller begagnat spelar inte så stor roll, alla är i toppskick

En modern husvagn, begagnad eller helt nytillverkad, har allt man kan behöva på en liten välplanerad yta. Säkerheten och miljötänkandet är också helt efter modern standard, både när den rullar och när den står still. Tills för några år sedan var det svårt att få en elbil med dragkrok eftersom de inte orkade dra tunga släp någon längre sträcka. Nu har tekniken utvecklats så mycket att de flesta elbilar kan dra tungt släp i upp till 25 mil på en laddning. Det går alltså att vara både miljömedveten och fri. 

Man kan investera i sin alldeles nytillverkade specialutrustade husvagn eller köpa en fräsch fukt- och gasoltestad, genomgången. Vill man byta in sin gamla gör man det vid samma tillfälle. Det går att dela upp betalningen hos företag som exempelvis Fritidscenter. En husvagn betalar man gärna av varje månad under året eftersom den alltid går att använda, och bara att veta att man kan sticka iväg med kort varsel när man vill ger den verkliga frihetskänslan. 

Fler nyheter