Hitta felen i din bil snabbt

25 november 2019
admin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få din bil att rulla på igen

En bilservice kan verkligen göra susen för din bil. Alla bilar ska förr eller senare in på service för att få lite extra vård och omsorg. Men vad är det egentligen som görs vid en service? Det beror såklart på om det är en stor eller liten service. Här är några saker som verkstaden kan göra när det är dags för bilservice av din bil.

 

Byte av motorolja, filter och kamrem

En av de vanligaste åtgärderna vid en bilservice är att byta motorolja eller oljefilter. Ibland behöver man göra både och, lite beroende på vad din bil behöver. Efter en viss tid behöver oljan i din bil bytas ut helt, då det uppstår avlagringar i den som täpper igen oljefiltret. Därför kollas oljan och filtret ofta för att din bil inte ska få motorproblem.

Ibland kan man behöva byta ut kamremmen på sin bil. Om kamremmen i din bil går av, kan detta leda till motorhaveri. Det vill man absolut inte ska ske. Därför är bör man alltid lämna in sin bil på bilservice regelbundet. Dra inte ut på det så länge du kan. Gör det så fort som möjligt istället, så slipper du större problem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tändstift, luftfilter och kupéfilter

Några andra saker som verkstaden kollar på är till exempel tändstift, luftfiltret och kupéfiltret. Det är vanligt att tändstiftet byts ut efter ett visst antal körda mil. Tändstiftets uppgift är att tända bränslet och är därför enormt viktigt för att din bil ska kunna köra som den ska.

Luftfiltret renar luften som går in i motorn och hjälper till med förbränningen av bränslet. Om filtret är tätt eller inte fungerar som det ska kommer bilen tillslut att få problem på grund av partiklar i luften.

Kupéfiltret ser till att luften som kommer in i kupén är ren. Om detta filter inte hålls i gott skick, kommer luften som kommer in i bilen inte att vara speciellt fräsch eller ren.

Allt detta kan lösas vid en bilservice.

 

Fler nyheter