Gå en intensivkurs för att få körkortet

18 januari 2022
william_eriksson

editorial

När det är dags att ta körkort är det mycket att tänka på. Man måste börja med att välja körskola, och sedan välja hur man ska lägga upp planeringen. Det finns olika alternativ man kan välja mellan när det väl är dags. De flesta körskolor har paketerbjudande där man betalar en viss summa och då ingår ett visst antal lektioner samt de obligatoriska momenten man måste genomgå för att få sitt körkort.

 

Paketpriser billigare i längden

Vill man inte köpa något särskilt erbjudande kan man i stället välja att ta det som det kommer och betala efter varje lektion. De flesta körskolor rekommenderar dock att man bokar in många körlektioner och rekommenderar därför att köpa ett paketerbjudande med lite rabatt. Ett bra och smidigt alternativ är att välja att gå en intensivutbildning om man har möjlighet. Det passar utmärkt på exempelvis lov eller när man har semester och kan lägga mycket tid och energi på sitt körkort.

På vissa körskolor erbjuds boende för de som vill gå intensivkurs. Det här är den snabbaste vägen till körkort då man har både körlektioner och teorilektioner varje dag för att maximera dagarna. Man bor tillsammans med andra som också är där för att ta sitt körkort. Det finns olika antal lektioner att välja mellan och ifall körläraren rekommenderar att man bör ta fler kan man köpa till det under tiden man är där.

 

image

 

Planera med körläraren

Intensivkurser finns på de flesta körskolor runt om i Sverige. En bra idé kan vara att boka in en första lektion för att se vilken nivå man ligger på körmässigt, och sedan komma överens med körläraren om hur många lektioner till som behövs innan man kan klara proven. På så vis är det lättare att få en överblick över priset och tiden. Kika på intensivkurs körkort och se vad som passar bäst.

Fler nyheter