Friskvård istället för sjukvård

26 juni 2020
mikael_barani

Vi har bara en kropp och det gäller att ta hand om den.
Visst är det en riktig kliché men så brukar det vara med saker som faktiskt stämmer.

Vi kräver väldigt mycket av våra kroppar, men ser vi till att ta hand om dem på bästa sätt? Säkerligen skulle många av oss må bra av att gå till en massör då och då för att lätta upp på de spänningar som vi samlar på oss under vardagen. Bara att få släppa på knutar i kanske framför allt nacke, axlar och skuldror. Det är nämligen här som vi oftast samlar på oss stress och annat.

Samtidigt så handlar hälsa om att vara proaktiv. Annars blir det lite som att äta socker, mjöl och snabba kolhydrater och tänka ”Äh, jag kan ändå fixa tänderna hos tandläkaren.”. I det långa loppet är detta minst sagt ett ohållbart sätt att leva på.
Samma sak gäller alltså allt annat som vi utsätter våra kroppar på. Att se till att minska behovet av läkande åtgärder från början – det är verklig hälsa.
Friskvård – istället för sjukvård.

Jobbar man till exempel med tunga lyft hela dagarna så är det bra att gardera sig mot skador här. Det kan vara allt från bälten som stödjer ryggen till att man skaffar en flaksläde till pickupen. På så sätt blir hanteringen av varor mer ergonomisk och man behöver inte dyka ned i flaket för att gräva fram de saker som man behöver ha när man ska jobba.

Det finns helt enkelt en mängd med produkter och innovationer som gör livet lite enklare och säkrare för oss. Tar man sig tid att fråga proffsen, som Celer.se, så får man alltid svar av vad som passar en bäst.
För kom som sagt ihåg – du har bara en kropp och när den går sönder kan det vara en lång väg tillbaka.

Fler nyheter