Förvara båten rätt

13 mars 2020
lily_hansen

Kanske är ni nyblivna båtägare eller så har ni alltid varit sådana som ger er ut på sjön varje år och njuter av livet till havs? Oavsett vilket, så finns det en båt med i bilden, av något slag. En stor båt, liten båt eller en lyxbåt, det spelar egentligen inte någon roll, en båt oavsett storlek behöver en bra förvaring, som skyddar båten under den tid som den inte är i bruk. Under vintern brukar många förvara sina båtar inomhus, men det går egentligen lika bra att förvara dem utomhus om man bara skyddar och täcker dem på rätt sätt. 

 

Förvara inne eller ute?

Kanske är det en liten båt som ni ror ut och fiskar med lite då och då under sommaren, men som inte används så mycket mer än så. Då räcker det med att täcka över båten med en presenning eller liknande för att skydda den mot väder och vind. Men en lite större båt som kostar lite mer kanske man är mer rädd om. Dessa typer av båtar behöver förvaras inomhus för att de inte ska bli stulna eller förstörda. En båt kräver omvårdnad och tillsyn, även under den tid som den står inomhus under förvaring. 

 

 

Skaffa en båtplats för båten

När båten sedan ska tas ut inför den kommande säsongen så behöver den målas och gås igenom för att den ska vara i toppskick. Har ni inte skaffat en båtplats ännu för er båt, så bör ni göra detDet finns marinor runt om i landet som kan förvara båtarna antingen utomhus under ett skydd eller inomhus. Det beror helt enkelt på hur man vill förvara sin båt. Vissa väljer att ta hem sina båtar och förvara dem hemma när de inte är i bruk. Men det är ju långt ifrån alla som har plats för det. 

Fler nyheter