Ett miljövänligt alternativ på vägen

25 oktober 2019
admin

Har du nyss tagit körkort och ska välja bil för första gången? Eller börjar milställningen på din gamla bil bli oroväckande hög? Oavsett vilket så har du bestämt dig för att köra bil på ett mer hållbart sätt. Med en elhybridbil bidrar du till mindre klimatpåverkan eftersom den släpper ut mindre koldioxid. Toyota har implementerat elbatteri i sina bilar i mer än tjugo år och är nu inne på sin fjärde generation av hybridsystem. Än så länge är möjligheterna att ta sig fram enbart med hjälp av elbatterier begränsade. Därför finns det många fördelar med en elhybrid vars syfte är att kombinera förbränningsmotorer och elbatterier. En utmärkt kompromiss mellan hållbar körning och miljö. 

 

Olika modeller

Idag finns det en mängd olika elbilar att välja mellan. Dina behov ska matcha bilen. Bor du inne i centrum i en storstad och är dessutom urusel på att fickparkera bör du kanske undvika suv-modellen. Om du är fyrabarnsförälder och älskar att storhandla bör du kanske tänka till innan du väljer mikrobilen. Är det så att din fastighetsägare investerat i laddningsstolpar för elbilar precis utanför husknuten så är kanske lösningen för dig att satsa på en bil enbart med elbatteri. För dig som bor i Lapplands glesbyggd är en elhybrid ett lämpligare val.

Låt din bilhandlare hjälpa dig

Ett bilköp ska kännas enkelt och bekvämt, utan att ge dåligt samvete för miljön. Du kan gå till din bilhandlare och berättar om dina behov. Innan du gör ditt nästa bilval kan du komma in och provköra din nya Elbil i Växjö. Det finns olika lösningar till finansiering, oavsett om du köper en privatbil eller tjänstebil. Du kan också teckna försäkring hos din bilhandlare. När det är dags för service lämnar du in bilen där du köpte den. Om du inte vill köpa din elbil går det bra att leasa den istället, detta även som privatperson.

Fler nyheter