Ett hem på hjul

06 april 2020
lily_hansen

Att resa med husvagn började bli populärt i Nordamerika under 20-talet. Det var inte förrän år 1948 som den första husvagnen användes i Sverige. Några år senare blev det vanligt att använda husvagn för att kunna resa runt med egen sovplats under sommar och semester. En husvagn är ett praktiskt och mysigt sätt att campa och tack vare att många husvagnar har både ett litet kök och dusch kan man spendera längre tidsperioder i husvagnen. Vissa parkerar sin husvagn på en camping och använder den där under hela året, ungefär som semesterstuga att åka till när man vill ändra rutin.

 

Många användningsområden

Vilken annan användning kan man ge en husvagn? Är du i behov av en ataljé eller studio av någon sort kan du parkera din husvagn på tomten bredvid villan. Husvagnen förvandlas då till en typ av externt kontor som du kan gå till när du vill arbeta ifred. Husvagnar kan även förvandlas till ett tillfälligt boende när du ska renovera huset eller lägenheten, då det kan bli jobbigt och stökigt att bo hemma under byggtiden. Många husvagnar har väldigt begränsat utrymme, men vill du ha mer plats kan du riva onödigt stora möbler och inreda på nytt efter behag. Ett trick är att använda ljusa färger för att ge ett rymligare intryck.

 

 

Ny eller begagnad?

Planerar du att skaffa en husvagn? Det är en utmärkt idé. Men många ställs inför det svåra valet: att köpa en ny eller begagnad husvagn. Vill du investera i att inreda din husvagn som du vill kan en begagnad husvagn vara det bästa valet då det ger dig mer pengar över till din inredningsbudget. Vill du hoppa över inredningsbiten finns det många nya husvagnar med fräscha och bekväma utrymmen som är tillräckligt stora för att bjuda hem familj eller vänner utan att behöva trängas.

Fler nyheter