En inspirerande resa tvärs över Sverige

17 april 2020
mikael_barani

Det är något med att åkta tåg eller vara på en bussresa som stimulerar tankarna. Den där kombinationen av att sitta stilla och ändå färdas framåt gör något med fokuset. Man kan liksom slappna av – för man är ju faktiskt påväg någonstans.

Att sitta och blicka ut genom fönstret och se landskapet passera förbi i revy är nästan meditativt. Bara titta på omgivningarna och på folk när man rullar in i städerna för att plocka upp nya passagerare.
Många av oss tycker också att det är skönt att också sitta och arbeta medan vi sitter där på vår plats. Har man med sig en laptop är det nästan som om att fingrarna bara dansar fram på tangentbordet under resans gång. Det är fantastiskt hur mycket man faktiskt kan få gjort på ett par timmar.

Kombinera detta med lite sköna fikapauser då och då och möjligheten till att sträcka lite på benen så är det en riktig lyxresa på många sätt. Drömmen är ju egentligen att ha ett rullande kontor. Att bara kunna sätta sig och veta att nu har man några timmar av arbete framför sig.
Dock så är det ju kanske lite dyrt att hyra in en chaufför som ska köra en hela tiden. Det är då det passar så bra med bussturer.

Egentligen borde man boka in en övernattning på ett hotell och göra en hel grej av det. Liksom åka från Stockholm till Göteborg och sitta och jobba. Skriva på den stora romanen, eller vad det nu kan vara.
När man kommer fram har man en stunds sightseeing och sedan äta gott på kvällen. Sedan sover man skönt och går upp tidigt, käkar tidig frukostbuffé och jobbar lite till.
Sedan stundar hemresa med ytterligare ett arbetspass på bussen.

Får man inte inspiration av detta så vette tusan vad som biter. 

Fler nyheter