Det har hänt en hel del med husvagnar på sistone

22 augusti 2021
jonas_olsson

En modern husvagn kan vara som en rullande villa. All bekvämlighet finns på plats. Ett välutrustat, fräscht kök, bekväma sängar och sittmöbler och naturligtvis dusch och toalett. Man behöver inte sakna något när man är på väg. Eller om man nu använder den som sommarstuga och parkerar den på en camping hela säsongen. 

Fördelen med husvagnen är att den inte behöver målas om och tröttnar man på campingen är det bara att koppla på bilen och åka iväg någon annanstans. Det kan bli västkustsemester ena året och långresa till Italien nästa år. Sommarhuset med alla ens grejer hänger med dit man vill åka.

 

 

Semester eller bara ett besök i storstan utan att behöva boka hotell

En husvagn är en trogen vän som ställer upp på allt. Det kan vara en konsert, mässa eller lekland som man vill åka till och alla hotellrum är bokade sen månader tillbaka. Har man då en husvagn är det bara att parkera på en bra parkering, koppla loss och ta bilen dit man vill. När man kommer tillbaka finns alla ens grejer på plats och man kan laga sin egen mat, lägga sig i sin egen säng utan att behöva tänka på att checka ut innan klockan tolv nästa dag. Man stannar så länge man vill.

Det finns lösningar för stora familjen med upp till sex bäddar som gör att alla får plats, men också mindre två- eller fyrbäddsvagnar. Har man börjat med en stor så går det ju att byta till en mindre när barnen vuxit upp och skaffat sig andra nöjen. Företag som exempelvis Fritidscenter, som säljer både nya och begagnade husvagnar, tar inbyten och det är tryggt att köpa husvagn då. Säkerhet, god ventilation och trafiksäkerhet är viktigt. Då är det bra att ha fått husvagnen genomgången av fackmän som lämnar garanti.

Fler nyheter