Byt ut slitna lastbilsdelar innan de går sönder

29 juli 2020
jonas_olsson

Att köpa en lastbil är en stor investering och för att den ska betala sig bör den helst rulla hela tiden. Gör man många långa turer med en lastbil slits den givetvis. Det är därför det är så viktigt att regelbundet serva den. En lastbil är ett tungt arbetsfordon och säkerheten för både chaufför och medtrafikanter är av största vikt. En regelbunden besiktning av lastbilen gör att man hittar fel och brister innan de stora problem uppstår. Då hinner man byta ut slitna lastbils delar innan de går sönder på riktigt. På så vis undviker man olyckor men även stora reparationer som gör att lastbilen måste stå still en längre tid. 

 

En lastbil mår bäst av regelbunden service

Det kostar att hela tiden serva en lastbil och se till att den är i ett bra och säkert skick. Men att inte underhålla den gör att det i längden blir dyrare. Lastbilens däck, bromsar och fjädring utsätts för hårt slitage då man kör långa sträckor och är de lastbils delar som behöver bytas oftare. Men även avgassystem och katalysatorer, elutrustning, styrning, chassi och karossdelar kan behöva bytas om skador uppstått. För att komma ner lite i kostnader kan man själv leta upp de lastbils delar som man behöver, istället för att låta verkstaden köpa in dem, och sedan be verkstaden montera dem.

 

Olika lastbilsdelar

Vill man köpa lastbils delar är det nästan alltid enklast att beställa dem på den ort där man bor eller i en stad som man ofta passerar med lastbilen. Man kan först göra en sökning via internet på exempelvis lastbils delar i jönköping för att se vilka alternativ som kommer upp. Många gånger kan man via de olika företagens hemsidor jämföra priser på lastbilsdelar. Det brukar finnas både begagnade lastbilsdelar, nya originaldelar och universaldelar som passar till de flesta lastbilsmärken. 

 

Fler nyheter