Bussresa är ett billigare alternativ

22 mars 2021
lily_hansen

Alla pendlare som åker buss har nog en speciell relation till bussresor generellt. Efter att ha pendlat ett tag känner man ofta igen många av de övriga bussresenärerna som också åker till skolan eller till jobbet på morgonen och eftermiddagen. Varje dag samlas ni för att ta den där bussresan. Fram och tillbaka. Dag efter dag. År efter år. 

Att åka buss ska inte underskattas. Okej, det är en rättvis poäng att inte alla pendelbussar är de roligaste att åka med. Obekväma säten, jobbiga resenärer, otrevliga chaufförer och säten som luktar urin. Men någonstans kan man väl stå ut med en sådan bussresa om det bara är korta distanser. Om du däremot ska åka buss en längre sträcka, kanske mellan flera länder, är det fullt förståeligt att ställa högre krav. 

De kraven besvaras i regel också. Idag kan en bussresa vara värsta lyxresan. Med toaletter, nedfällbara säten och möjlighet att stanna och pausa när du vill. Du kan resa dig upp och sträcka på benen medan ni åker och du behöver aldrig oroa dig över att du ska råka somna vid ratten. 

Spara pengar på pendlingen 

Många föreningar och organisationer brukar tycka det är väldigt ekonomiskt fördelaktigt med bussresor. Det är inte sällan man ser pensionärer trängas in i en buss för att åka på utflykt och kolla på fåglar eller någonting. Eller besöka någon gammal kyrka någonstans. Vad som helst som ger dem lite variation i vardagen från pensionärslivet utan att det behöver kosta seniorföreningarna några större summor. 

Bussen är ofta det första alternativet även för alla som saknar körkort eller bil. Men också för de som har bil, men vill spara pengar på pendlingen. Även om man kan ha åsikter på priserna för kollektivtrafiken är det i långa loppet trots allt stora skillnader mellan att åka buss och använda en egen bil. 

Fler nyheter