Bra däckservice i Stockholm

11 november 2020
cecilia_olsson

Att ha bra däck på bilen är viktigt för att man ska kunna framföra den på vägarna så säkert som möjligt. Att ha tillräckligt mönsterdjup samt rätt däck för säsong är ett måste, men det finns även annat som har med däcken att göra som kan påverka bilens körförmåga samt fordonets säkerhet. 

Kontrollera om bilen beter sig konstigt

Det är till exempel inte helt ovanligt att man råkar köra på en trottoarkant eller ned i en djup grop som man inte hann uppfatta innan det var försent. Vissa gånger kan man köra vidare utan påverkan på bilen medan det andra gånger kan ha orsakat problem med hjulinställningen som bör åtgärdas. Ofta kan felen märkas genom att bilen känns orolig och drar åt ett eller annat håll, det kan kännas extra tydligt då man kör på ojämnt underlag.

Något annat som kan innebära att hjulinställningen behöver kontrolleras är om man till exempel bytt ut styrleder, spindelleder, bussningar och stötdämpningar på fordonet.

Slit inte på däcken i onödan

Problemet kan grunda sig i att hjulinställningen inte längre är korrekt på bilen. Förutom att det är jobbigt att köra en bil som drar åt något håll så är det dessutom dåligt för däcken som på grund av felaktig hjulinställning kan slitas mer, det kan även påverka bränsleförbrukningen på ett negativt sätt. Därför bör man se till att kontrollera hjulinställningen så snart man anar oråd. 

En verkstad kan fixa problemet

Vid en hjulinställning kontrolleras vinklarna på bilens alla fyra hjul så att de överrensstämmer med fordonstillverkarens uppgifter. De olika vinklarna har betydelse för hur bilen beter sig i färd rakt fram, i svängar, vid inbromsning, över ojämnheter och så vidare. Är du i behov av däckservice i Stockholm så kan du vända dig till Farsta Däckcenter. De använder sig av avancerad test- och kontrollutrustning för bästa resultat samt fixar det mesta som har med däck och bil att göra. 

Fler nyheter