Att köra Mitsubishi i Stockholm

20 oktober 2020
lily_hansen

När det kommer till att välja bil är det inte helt lätt. Det finns så många olika saker att tänka på. Vad är det man behöver bilen till förutom det självklara som är bilkörning? Ska man skjutsa barn på aktiviteter och ha med massor av utrustning? Är det stadskörning eller långa resor som bilen är ämnad för?

Vad är det för typ av underlag där man ska köra? Är det till exempel på vintern snötäckta vägar eller åker man mest på barmark? Behöver man fyrhjulsdrift för att ta sig fram? Ja frågorna är många. Faktum är också att de flesta, även Mitsubishi og Ford, har fordon för olika omständigheter. Så kanske är det ibland designen som får avgöra.

 

Mitsubishis historia

Tänka sig att företaget i sin linda tillverkade ångbåtar. Men allteftersom åren gick blev företaget bredare och består idag av många oberoende företag inom olika branscher. Några av dem tillverkar, förutom bilar, kameror, rymdraketer och lastbilar. Företagets namn betyder på svenska tre diamanter. Logon kommer från de två grundande familjernas familjevapen. 

Den första bilen lanserades 1917 och var en familjemodell vid namn Mitsubishi model A. 1946 presenterades den första fyrhjulsdrivna modellen som var japansk. Men det tog ända till 1974 innan bilarna började säljas i Europa. Nuförtiden finns även Mitsubishi i Stockholm.

 

Miljö

Mitsubishi tar sitt miljöansvar på största allvar på flera olika sätt. Dels genom att ta fram så energisnåla bilar som möjligt. Men även när det handlar om produktionen har miljön spelat en viktig roll. Man arbetar aktivt för att minska utsläppen från fabrikerna. De tar tillbaka och återvinner gamla fordon. Samtidigt arbetar de aktivt för att bli bättre inom just det området. 

När bilarna ska testas så blir de skapade virtuellt för att provköras på verklighetstrogna vägar. På så vis så sparar man både på miljön och minskar utsläppen. Samt sparar material för att bygga prototyper.

Fler nyheter