Allt du behöver veta om intensiva körkurser

14 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

För dig som vill skaffa körkort snabbt

En intensiv körkurs (även känd som en snabbkurs) är en typ av körlektion som är utformad för att hjälpa människor att klara körprovet på kortare tid än traditionella körlektioner. I det här blogginlägget kommer vi gå igenom bra att veta inför intensivkurs körkort.

image

Kursens längd beror på dina kunskaper

Intensivkurser är idealiska för personer som har begränsad tid för att lära sig köra eller för dem som vill fräscha upp sina färdigheter innan de avlägger sitt körprov. Dessa kurser är också perfekta för personer som redan har gjort och misslyckats med sitt körprov, eftersom de kan hjälpa dig att identifiera och korrigera eventuella dåliga vanor som du kan ha fått.

Hur lång tid tar intensivkurser?
De flesta intensivkurser varar mellan 10 och 30 timmar, även om detta beror på din utgångspunkt och dina mål. Om du redan har viss erfarenhet bakom ratten kan du kanske slutföra din kurs på så lite som 10 timmar. Om du däremot börjar från början är det troligt att du behöver närmare 30 timmars undervisning

Hur mycket kostar intensivkurser?
Kostnaden för en intensiv körkurs varierar beroende på vilken instruktör du väljer och hur lång kursen är. Du kan dock räkna med att betala mellan 15000-25000 kr för en intensivkurs

Vad kommer jag att lära mig under min kurs?
Huvudfokus för en intensiv körkurs är att hjälpa dig att klara ditt praktiska körprov. Din instruktör kommer dock också att ägna en del tid åt att lära dig viktiga färdigheter, t.ex. däckkontroller och hur man byter däck, så att du är bättre förberedd för livet på vägen.

Intensiva körkurser är ett utmärkt sätt att lära sig köra snabbt och effektivt. Dessa kurser är idealiska för personer som har begränsad tid eller som vill fräscha upp sina färdigheter innan de avlägger sitt prov. Med priser från 15000 kr är en intensivkurs ett prisvärt sätt att sätta sig bakom ratten och börja njuta av den öppna vägens frihet! Tack för att du läste!

Fler nyheter