Välj en trygg bilverkstad som tar hand om bilen

16 april 2020
cecilia_olsson
Välj en trygg bilverkstad som tar hand om bilen

När man är ägare av en bil så är det viktigt att man vårdar den väl. En välskött bil är både säkrare för samtliga trafikanter på vägen (inklusive föraren) och den håller dessutom så mycket längre än om man struntar i underhållet av den. Förutom att besikta sin bil, vilket är ett måste för att få framföra den i trafiken, så bör man även serva den med jämna mellanrum. Det gör att man kan upptäcka problem i god tid samt åtgärda de direkt, vilket gör att problemet inte hinner sprida sig och orsaka mer skada på andra delar i bilen. En service innebär också att man byter ut delar som slits ut med tiden och därmed får sämre funktion. Ett exempel är oljefiltret som är mycket viktigt för att hålla smuts och partiklar borta från oljan i motorn, ett utslitet filter släpper inom sådant som i värsta fall kan orsaka ett motorhaveri. 

Det är även viktigt att hitta en verkstad som man känner att man kan lita på och som har bred kunskap när det kommer till service och bilar i allmänhet. AB Gävle Bilservice är en bilverkstad i Gävle som servar och reparerar i princip alla bilmärken, nya som gamla. Deras mekaniker och biltekniker kombinerar erfarenhet med modern teknik och IT, vilket ger optimalt resultat. AB Gävle Bilservice lämnar dessutom alltid garanti på reservdelarna som bytts ut och man får såklart en stämpel i serviceboken som gör att bilen behåller sitt värde.

Vill man ha en välfungerande bil som behåller sitt marknadsvärde ska man vara noga med att lämna in den till en verkstad med jämna mellanrum. Det kan kännas väldigt dyrt för stunden men det är en investering som man vinner på i längden och det gör dessutom att man kan färdas så tryggt som möjligt ute på vägarna. 

Fler nyheter