Det nomadiska livet kallar oss ut med husvagn

09 mars 2021
mikael_barani
Det nomadiska livet kallar oss ut med husvagn

Det senaste året har ställt många saker på sina ända. Saker som man tog för givna gäller inte länge, samtidigt som mycket är som det var förr.

Många av oss har börjat fundera över hur vi ska prioritera saker och ting här i livet. Kanske behöver man inte göra som man gjorde förr, definitivt inte när vi arbetar hemifrån i allt större utsträckning. Detta är något som vi även kommer att fortsätta med efter att Covid-19 är ett minne blott.

Den nya tidens nomad

Säkerligen är det ett par av oss som kittlas av tanken att leva en lite lättare livsstil. För tänk att helt enkelt ha färre saker i sin vardag. Ju mindre man behöver desto mer frihet får man.

Kanske är det till och med ett par av oss som lockas av det nomadiska livet – att helt enkelt inte ha en fast bas.

Den mest extrema varianten av detta är förstås att leva med endast det man har på ryggen. Att flytta runt från plats till plats, land till land, och vara som en fjäder i vinden.

En tanke är att leva någonstans mitt emellan bofast och nomadisk. Till exempel genom att bo i sin husvagn från http://www.campea.se/Husvagnar. På så sätt har man ändå med sig en del bekvämligheter, samtidigt som man snabbt kan rulla vidare när man känner för det.

Detta är naturligtvis inte för alla, men säkerligen är det flera som har attraherats av tanken under det senaste året.
Det finns trots allt inte någon naturlag som säger att man måste arbeta sig fram till villa, vovve och Volvo. Ofta krävs det mycket för att man ska kunna upprätthålla denna livsstil och varför då inte leva billigare.

Ta därför tillfället i akt och fråga dig själv vad du vill få ut av ditt liv. Nu har du chansen att göra de förändringar som krävs.

Fler nyheter